Top billede

Top billede

fredag den 26. juni 2015

20 års jubilæum hos Kennel Brown Hunt

I dag er det 20 år siden at det første kuld hvalpe blev født hos kennel Brown Hunt. Det var en rigtig varm sommer dag, vi havde hedebølge i Danmark det er mindre end vi kan sige i dag :-)

Luka (Avons Tongue-Twister) havde gravet et kæmpe hul i haven hvor hun lå og pustede og stønnede i varmen. Hun valgte at føde i dag timerne og det var virkelig varmt så ikke det klogeste valg men når man skal føde så skal man jo det.

Hun fødte med nogen besvær 7 hvalpe. 1 sort han Brown Hunt's Tapre Tiro, 1 brun han (desværre død), 1 brun tæve Brown Hunt's Bissede Bijou, 4 sorte tæver BH Spica Sporhund, BH Bagheera Badut, BH Emma Evigglad og BH Milli Molly. Et herligt kuld efter DKCH Romlunds Philip.

Det kuld gjorde en stor forskel for mig for det var et rigtig godt kuld. Når man er ny opdrætter så har man ingen erfaring og kan ikke altid se kvaliteten selvom den holdes op foran ens stærkeste briller :-)
Jeg tænkte nok bare at det var skisme nemt det der avlsarbejde. Jeg blev ret hurtigt klogere :-)

I dag er der løbet en del vand i åen og jeg har tilegnet mig en del erfaring. Det er absolut ikke blevet lettere avlsarbejdet. Jeg håber faktisk aldrig at jeg kommer til at tage let på det, for det er et stort ansvar at opdrætte et kuld hvalpe, som andre mennesker skal have glæde af i 12-14 år. Du har pligt til at gøre dig umage og gøre dit bedste.

Jeg elsker opdræts arbejdet og jeg syntes det er virkelig spændende. Visse ting er naturligvis blevet lettere med årene, andre er stadig lige spændende og uforudsigelige. Et er at "parre" to stamtavler på et bord - noget andet er at se hvad den genetiske variationer resulterer i hos hvalpene.

20 års jubilæum er særligt og hvor ville jeg gerne have fejret det og holdt en stor fest med alle vores skønne hvalpekøbere og hundevenner. Men med den dumme ryg jeg døjer med og 3 kuld hvalpe i huset - blev det ikke muligt for os. Jeg lover at vi om 5 år holder en fest når vi runder de 25 år - for det er vel også en slags rundt :-)

Tak til alle jer der har betydet rigtig meget for mig i min tid som opdrætter. Marlene Birkebæk har været uvurderlig. Vi har haft så mange snakke og så mange diskussioner om alt fra egenskaber til sundhed og bare det at være opdrætter. Tak min søde veninde du betyder mere end du kan forestille dig.
Marlene Veiss-Pedersen for utallige sparringer og hvalpetest som har hjulpet mig i min vurdering af samarbejdsevner og temperament i mine linier de seneste 10 år.

Tak til alle jer som altid er der for mig - for gode træningstimer, gode snakke, skønne grin og for at låne mig en skulder når det ikke gik som det skulle.

Jeg tager mindst 10 år endnu :-) Det er alt for spændende til at jeg kan slippe avlsarbejdet nu :-)