Top billede

Top billede

tirsdag den 12. marts 2019

Æv vi har i dag mistet en hanhvalp.

Jeg forundres stadig som opdrætter over hvor barsk og speciel naturen hersker. Dette kuld som tæller 10 hvalpe fra fødslen, hvor af den ene tæve var født med en fødselsvægt på bare 190 gr. hvilket er lidt mere end 100 gram under resten af hvalpene og dermed lille.

Denne tæve hvalp klør på med en energi og vilje der er en hver forundt. Alligevel er det hende som jeg ville forestille mig kunne falde fra hvis hvalpene skulle reduceres de første døgn.

De første 72 timer er altid de mest kritiske - det er her at tæven vogter sine hvalpe nidkært for de er ganske sårbare. Det er også i disse timer at alle organer skal i gang og vise at de virker og er stærke nok til at fordøje den nærringsrige mælk de får fra deres mor og de skal kunne komme af med afføring og urin.

I dag lå der pludselig en livløs hvalp i bassinet. Han var ikke klemt eller på anden måde havde indikation af hvad der var sket. Han lå som om han sov på siden og uden tegn på andet en fred. Det havde han fået - fred. Han var stille sovet ind, måske var hans hjerte bare holdt med at slå. Vi ved det ikke og som opdrætter er dette en af de oplevelser der aldrig rigtig er til at accepterer. Et liv der slutter før det rigtig fik begyndt.

Men med årene er jeg blevet bedre til at give slip og glæde mig over de 9 der stadig ligger og dier hos deres mor og bare nyder at være til og som vælger livet.

Nu tæller kuldet 6 tæver og 3 hanner.

Husk at kuldet er et N-kuld og I skal finde på et navn med N- som hvalpen kan kaldes og som kan blive stambogsnavnet.

Kristina Poulsen har allerede valgt Brown Hunt's Nemo, et skønt og let navn at kalde.

Brown Hunt's Punktum