Top billede

Top billede

tirsdag den 16. februar 2016

Hvalpe ventes i uge 13/14 2016

Den 1. februar 2016 blev verdens bedste Ketchup parret med fine Paddy. Det var egentligt planlagt som et kuld i 2017 og Ketchup skulle have haft kuld i år med Indy, men unge fine Indy kunne ikke helt finde ud af at parre Ketchup, som jo er dronning af Østergaard, og ikke så let at indsmigre sig hos, så der måtte en ældre og mere erfaren hanhund til.

Nu venter vi hvalpe et fint gult kuld kommer til verden i uge 13/14 2016, som er lige i starten af april. Jeg glæder mig meget til dette kuld og vi skal selv beholde en tæve fra kuldet. Det bliver rigtig spændende at følge dette kuld, da der er bestilt hvalpe til både Schweiss arbejde og til markprøve og jagt. Det er altid en stor fornøjelse at sælge hvalpe til aktive formål, så ved vi at hvalpene får et godt og aktivt liv.

I skrivende stund træner vi myre flittigt med de unge drenge Indy, Hagrid og Skimmer, Paddy og Navy bliver "fanget ind" efter en aktiv jagtsæson som uvilkårlig giver lidt unoder og lidt rigeligt med initiativ hos hundene. Det er en skøn tid, når lyset begynder at komme og vi kan nå at træne lidt i dagslys. Prøve sæsonen ligger for døren og vi glæder os til at komme ud og få testet formen af :-)

Vi har trænet både andres og egne hunde i skæret fra lygterne hen over vinteren og vi har vidst aldrig haft, så velgående hunde lydighedsmæssigt som vi ser dem nu. Det er dejligt at detaljerne er ved at sidde i skabet.

Nytårs aften som efterhånden er længe siden .... Men der kom vi til at tale lidt med Marlene og Kim om ZigZag skulle have sidste kuld hvalpe og om at tiden flyver afsted og at hun allerede er 7 år. Om det at nyde sin pensionist tilværelse i gode trygge rammer, få lov til at gå på jagt og nyde tilværelsen efter at have afsluttet en virkelig fin tid som avlstæve.

Kim mangler en jagthund til at gå på opsamling med de kommende år, og Marlene har altid elsket vores hunde højt - så de syntes at ZZ skulle på pension hos dem, det grinede vi lidt ad og lod det ligge.

I sidste uge kom vi igen til at tale om det. Denne gang var det mig der spurgte Kim og Marlene om de mente det. Dels fordi jeg ved at Tommy syntes det er en god ide, jeg syntes det er svært at sende vores hunde videre - men har også forståelse for at der skal være plads til nye kræfter og vi ikke kan træne og håndterer flere hunde en vi p.t. har.

Marlene og Kim sagde straks ja, så nu er det aftalt at Zig Zag skal flytte til Nordjylland og have en fantastisk pensionist tilværelse i en mindre flok hunde, tæt på den store strand med skønne svømme og løbeture, på jagter i hele jagtsæsonen og Kim skal starte sin markprøve karrierer med Zig Zag i DRK regi - det bliver en skøn tid for både Kim og Zig Zag.

Tak Marlene og Kim for at I vil passe på hende længe endnu :-)