Top billede

Top billede

mandag den 19. juni 2017

Retriever Mesterskabet 2017

I lørdags deltog vi på Retriever Mesterskabet 2017. Det blev i år holdt i Dons hos og af Flemming Roed.

For de af jer der ikke ved det, så er det Flemming Roed der er ophavsmanden til det Danske Retriever Mesterskab. De første år var mesterskabet ikke anerkendt af DRK, så der blev det afholdt som et uofficielt mesterskab. Først i 2001 blev mesterskabet officielt og den nationale titel RMxx blev en officiel titel.

I 2009 vandt Tommy og Miko mesterskabet. Den gang blev det afholdt i Hønning Plantage og det var Christian Brix Søndergaard og hans team der stod for årets mesterskab. Det er noget helt særligt at vinde en 2 dages prøve, så det var stort.

I 2011 blev Tommy og Miko nr. 3. Det var også det år vi mistede Miko :-(

I år skulle vi debuterer med vores to unge hanner Skimmer og Indy. Vi syntes begge drenge har gået rigtig fint i foråret, hvor de begge har været vinderplaceret i vinderklasse, dog uden at ringe klokken ind, så er de helt sikkert på et højt niveau.

Vi startede dog ikke med troen på at vi skulle vinde - men med målet om at få alle fuglene hjem. Det måtte være et første mål, at sætte for to så unge hunde.

Der ud over glædede vi os over at Heidi og Saldo, Jeanette og Merlot, samt Helle og Spica også startede deres Brown Hunt'ere på Mesterskabet. Saldo havde lige haft hvalpe så hun kunne  enten være super sulten efter at arbejde eller ikke helt i top form, Merlot har virkelig lavet super flotte resultater i år hvor han både har vundet officiel WT og en C-prøve, så Jeanette var klar og med selvtillid i bagagen. Også Spica har fornyeligt stået 4. vinder så også hun havde vist fanen i år.

Indy's Scorekort :-)
Vi var spredt på forskellige hold så vi sms'ede i løbet af dagen, med hinanden. Det gik kanon for Tommy som lagde ud med et 20 tal og dem lavede han ikke mindre end 4 af i løbet af dagen, men desværre kom der også et nul i hus på den svære post 6.

Heidi og Saldo lavede gode point, på næsten alle posterne og sluttede dagen med 106 point. Sejt af de to efter hvalpe og en pause i træningen  - det er hårdt arbejde at få tæven på rette køl igen.

Jeanette og Merlot lavede også kanon flotte point inden også de måtte indkasserer et enkelt nul på post 7. Rigtig uheldigt for de to at Merlot ikke kunne finde fuglen i tuegræsset. Det drillede trods det at Jeanette holdt ham i området længe.

Indy og jeg startede svagt på aller første post som var to ret simple enkelt markeringer - men Indy så ikke den sidste så vi måtte dirigerer den hjem til et 9 tal. Men vi fik den hjem fedt og videre. Herefter lavede vi solide point på alle posterne og særligt på den svære post 6, var jeg SÅ imponeret af ham. Han kørte der ud af på begge opgaver og som Walter sagde havde han ikke sat sig og skidt næsten hjemme så havde klokken ringet højt :-) Men opgaven var løst ekstremt flot og vi sluttede dagen uden nuller og med 113 point på kortet. Målet var nået alle fugle var hjemme.

Helle og Spica gik en solid prøve dagen igennem. Laveste score var 15 på den svære post 6 ellers lå de over 15 på alle øvrige poster og med et flot 20 tal på post 3. Helle og Spica sluttede med 119 point - højste score af os alle.
Desværre tog de kun de hunde med der havde 120 point og der over. Det var godt nok surt, specielt for Helle og Spica, men glæden var stor over at vi havde fuglene hjemme og lå godt over middelscoren som var 105.

Tilslut skal lyde et KÆMPE TAK til Flemming Roed og Allan Holm og alle deres fantastiske hjælpere for en helt fantastisk dag.

Et stort tillykke til de 4 vindere af dette års Mesterskab !! Holger Davidsen, Danny Fraser, Stig Andersen og ikke mindst debutanten Majbrit Jensen !!!