Top billede

Top billede

torsdag den 5. oktober 2017

Ketchup er parret :-)

INTFTCH Ragweeds Travel ~ Bracken
Sikken en Østrigs tur vi har været på :-)

Søndag aften efter 2 x 10 timer i lufthavnen, dragede jeg og Suzanne afsted mod Østrig og Kennel Fendawood. Det var en lang tur for Fendawood kennelen ligger helt op til grænsen til Ungarn i Andau så turen gik ned gennem Tyskland, ind gennem Tjekkiet, gennem Slovenien, videre en smut ind i Ungarn for så at køre lige ind på den anden side af grænsen til Østrig.

Vi var så kloge at vi tog en overnatning i Tyskland i Velten, efter 5 ½ times kørsel - det var perfekt for så havde vi godt 7 timers kørsel dagen efter. Men men der var mega meget vejarbejde i Tjekkiet hvor de laver ny og bedre motorvej så det tog 9½ time at nå frem.

Vel fremme blev Ketchup luftet, og sat tilbage i bilen. Jeg ville se ham først, for at se om han var den type labrador jeg ønskede og om hans temperament var i orden. Men vi kunne ikke finde Stefanie nogensteder. Til gengæld så vi to lækre kuld hvalpe - dog var det ene kuld af langt bedre kvalitet end det andet, i mine øjne. Et kuld på 7 hvalpe 2 gule og 5 sorte, super harmoniske og med lækre tykke pelse og skønne hoveder og udtryk.

Vi fik skrevet en besked til Stefanie og kort tid efter kom hun ud til os.

INTFTCH Fendawood Drummer
Jeg blev SÅ glad da Stefanie kom gående med Drummer. Han var præcis lige så fin som jeg havde set ham på videoen. En middel hanhund i super kondition, et klassisk labrador hoved og pæne mørke øjne. Han var i absolut topform og skulle to dage efter rejse til UK for at deltage på nogle Field Trials med Stefanie.
Han var sød og imøde kommende, uden skyggen af utryghed. Så jo han var hermed valgt. Ketchup blev sluppet ud og jeg tror egentlig første parring var fortidlig - men hun lod sig overtale og blev parret efter en kort stund.

Så drønede vi videre til hotellet for at nå at tjekke ind inden kl. 19.00 som de havde meddelt os. Men vi kom frem til noget man ikke helt kan kalde et hotel - men jeg tror nok at det efter Øst Østrig standard var ok. Der hang en kuvert på døren med nøglen i til os ha ha !

Vi fik luftet alle hundene og fik installeret os på hotellet. Ud i byen og fine noget mad som endte med at blive en kedelig pizza på den lokale kro. Da vi skulle betale blev det ret sjovt. De tog ikke kredit kort ha ha - vi blev henvist til at hæve penge i en automat ved byens bibliotek. Der stod jeg så og proppede det ene kredit kort i efter det andet og ingen af mine eller Suzannes kort ville den accepterer. Indtil vi opdagede at det var biblioteks automaten vi stod og fyldte med kort og bank automaten stod længere til højre ha ha - fuccck vi grinede.

Nå men tilbage på hotellet og endelig var det G& T tid - dejligt.

INTFTCH Ragweeds Greedy
Næste morgen gik turen tilbage til Fendawood. I dag var det den helt rigtige dag for Ketchup og de parrede lyn hurtigt og hang igen i 20 minutter - super fint.

Jeg vidste at Stefanie havde Drummers Søster DorisDay og Drummers mor Greedy, så dem ville jeg gerne se. Vi gik tilbage til huset og ud lukkede Stefanie en flok skønne gamle hunde. Greedy på 10 år, Bracken (Ragweeds Travel) på 11½ år og to gamle sorte hunde på 12 of 14 år begge to af Stefanies gamle Champions. Dejligt at se at hundene er i kennelen selvom de er gamle og pensioneret. De var alle velholdte og fine gamle hunde.

Så gik vi over for at hente Drummers Søster DorisDay, og kom igen forbi de fine hvalpe. Jeg spurgte hvem hvalpene var efter. Det var Drummers Søster DorisDay der var mor til dem og Ranger (Ragweed's Grandeur of Fendawood) der var far til dem. Jeg vidste at jeg havde set Ranger på videoen The Secret to Succes - hvor han og kuldbroren Ricki optræder. To lækre powerfulde unghunde og de har bestemt holdt hvad de lovede.

Så måtte vi også se både Ranger og DorisDay. Ranger var om muligt endnu bedre en Drummer. Jeg tror faktisk at havde jeg set ham før - havde jeg nok parret Ketchup med ham, han var gude smuk. Jeg tror at Stefanie kunne se på mig at jeg virkelig godt kunne lide Ranger. Så da Suzanne spurgte om hvalpene var solgt sagde hun fluks at hun havde 2 drenge der ikke var solgt :-)

Stefanie er god til at sælge op ha ha ! Ud lukkede hun de to hvalpe der var til salg. De løb nu rundt mellem gamle hanner og tæver og deres mor og hyggede sig. Alle var søde og omgængelige ingen knurren overhovedet. Det er jo lige noget for Pernille Lillevang med søde venlige hunde med gode temperamenter.

Jeg skrev en sms til Tommy, som så ringede til mig og sagde "Go". Hvor er jeg heldig at jeg deler denne passion med verdens bedste mand.

Herefter kiggede jeg på Stefanie og sagde jeg vil gerne købe en af hvalpene, to sekunder ca. senere sagde Suzanne - jeg vil gerne købe den anden ha ha ! Så blev der handlet og lavet papirer.

Da vi kom ud til bilen og Stefanie kom ud med hvalpene spurgte hun om hun måtte se Indy. Stefanie og David skulle have haft Indy fra det kuld, men det var mit held at de havde for mange gule hanner på det tidspunkt og derfor sprang fra. Stefanie ville gerne se ham for hun havde sådan fortrudt at hun ikke havde købt ham. Jeg lukkede Indy ud af bilen og han stod nu omgivet af Stefanies fine hunde og logrede med sin hale en anelse utryg ved de mange fremmede hunde der hilste på ham på en gang. Men han var cool og da de havde hilst, løb Indy ud og tissede og så hilste han på de små hvalpe.

Stefanie spurgte om hun måtte bruge ham på en af hendes tæver næste år, det måtte hun selvfølgelig gerne :-) det kunne jo være det blev en interessant parringshvalp :-)

Så fik vi læsset hvalpe og hunde og så gik turen hjem mod Danmark. Suzanne og jeg fik adskillige grine flip i bilen på vejen hjem over vores fantastiske impuls køb :-)

Men hvor mange gange har man lige mulighed for at se 6 hunde af anerne i en stamtavle live. Se typen, se temperament og bygning, få en fornemmelse af hundene. Det er ikke så ofte. Men hold nu op hvor er han fræk den lille Spike og jeg tror nok at Tommy får sin sag for. Suz var klog og tog ham jeg helst ville have for han var noget mere afdæmpet og så havde han det fede navn Fendawoods Nothern Dancer (opkaldt efter verdens meste vindende galophest) Spike hedder Fendawoods Nomad gaab det er kedeligt navn, men Spike er tilgengæld the best bucking horse i det vilde westen :-)

Jeg glæder mig til at skulle træne lidt med ham. Jeg skal lave alt hvalpetræningen (klikker træningen) med ham så Tommy overtager ham, når han er ca. 6 måneder. Det er en god løsning for jeg har mere fri i dagtimerne når det er lyst og kan socialiserer ham. Tommy har også mere travlt i jagtsæsonen end jeg har og så ELSKER jeg at klikker træne :-)
INTFTCH Ragweeds Travel 11½ år gammel og still going strong :-)