Top billede

Top billede

torsdag den 12. oktober 2017

RIP Topper

Topper
I sidste uge sagde vi farvel til vores helt igennem skønne Springer Spaniel Topper. Topper blev kun 6 år. Et alt for kort liv for en hund af hans kaliber. Topper var en sund og glad hund indtil han blev 4 år gammel.

Han begyndte pludselig at halte under en jagt. Han haltede på højre bagben. Når han arbejdede var det ikke til at se på ham. Han løb stadig i fuld fart og han arbejdede med stor lyst. Altid ærlige og fine Topper.

Straks han stoppede og skulle være i ro, trak han benet op under sig eller hvilede tåen på jorden uden at have vægt på benet, som en hest står når den hviler.

Han blev undersøgt og det var hans knæ det var galt med. Korsbåndet var ikke revet over men ledbåndene var generelt for slappe og hans knæskal ville ikke ligge stabilt.

Nu fulgte et skrækkeligt år med Topper i snor, svømmeture i hundesvømmehallen, ingen træning og ingen belastning af knæet. Efter lang tid og ingen bedring prøvede vi lidt af hvert på alternative behandlinger. Anne Line Pedersen udgjorde et mindre mirakel og fik ham på benene igen.

Topper løb nu hele sommeren og har været fin de seneste måneder ingen halten og ingen bekymringer. Pludselig en dag i August startede det igen - men nu på det andet ben, venstre bagben. Det kom og gik on/off som det startede med det andet ben.

Efter vi kom hjem fra England var det helt galt. Han havde 3 dage hvor han trods smertestillende ikke gik på benet og de sidste dage var han småt spisende. Uanset vi elskede Topper måtte vi kigge på hinanden og vurdere om det var fair overfor ham at skulle det hele igennem igen.

Tove Due fik ham i hænder men hendes melding var klar. Det højre knæ er ikke 100% stabilt og nu er hans venstre knæ virkelig dårligt. Han vil ikke kunne holde. Fredag eftermiddag blev han lagt til at sove.

Topper var en herlig hund, en hund med stor personlighed, et skønt temperament, han kunne med alle, var sød med vores hvalpe og han var en fin jagthund. Alle kunne tage Topper med på jagt, han var ikke så hårdt gående som nogen ønsker det - men han var styrbar for alle.

RIP fine Topper - du har lært os meget om spaniels og hvem ved om ikke vi en dag får en ny fin en af slagsen.