Top billede

Top billede

mandag den 23. november 2015

Herligt besøg fra Norge....

Fredag var jeg på sjælland og holde et foredrag for ikke mindre end 52 personer. Det var nogle herlige mennesker og der var super stemning aften igennem - dejlig oplevelse og i en meget smuk jagtstue med meget flotte trofæer. Så det var virkelig en dejlig aften.

I denne uge skal jeg til Nordjylland og holde et foredrag, denne gang i Retriever klubben - det bliver dejligt at møde en masse skønne opdrættere og kommende opdrættere og nogle der måske bare er nysgerrige på hvad dette emne berøre.

I torsdags ankom de søde norske venner Nina og Ellen. De skulle med os på opsamling lørdag og søndag. Det var deres absolutte debut på opsamling for i Norge har man ikke denne mulighed og både Nina og Ellen vil gerne på A-prøve i DK, så de havde brug for erfaring i arbejdet på jagterne.

Det blev to rigtig fine dage. Lørdag fik de fine såter - både med ro under jagten og ingen apporteringer og fine såter med få kontrollerede apporteringer, hvor de begge fik vidst fint dirigeringsarbejde og at begge hundene ville samle anskudt vildt helt perfekt. Det var en kanon fin dag.

Søndag var vi atter afsted og denne gang på et helt anderledes terræn med meget arbejde i skov. Også her vidste begge hunde hvor flot i hånd de var, med fine dirigeringer, flot flot arbejde på løbere og begge fik en del efter apporterings arbejde som vi manglede fra lørdag. Alt i alt helt perfekt !

Det var så interessant at se hvor hurtigt begge hunde tog erfaringer ind i løbet af de to dage og nærmest blev bedre og bedre for hver såt de gik. Det var skønne dage og med alt hvad vi kunne ønske os.

Vi glæder os over at Ellen og Nina fik så fine oplevelser når de havde rejst den lange tur fra Trondheim til Danmark - det var virkelige gode dage. Tak for dejligt selskab.

onsdag den 18. november 2015

Paddy har parret Zig Zag !

Zig Zag er parret med Paddy og vi venter hvalpe i uge 53 om alt går vel. Jeg glæder mig så meget til at se dette kuld. Vi har besluttet at beholde en tæve fra kuldet, da det er vores sidste chance for at holde Miko's linie inde i vores tæve linier.

Samtidigt er vi ikke helt sikre på at Tweed er fin på sine ben. Hun halter on/off på det ene forben og det er altid bekymrende i 6 måneders alderen.

Paddy har nu været hos os i snart 2 måneder. Jeg er SÅ taknemlig over at vi fik lov at passe ham for Birgitta. Han er en helt unik hund. Han er nok den sødeste hund jeg nogensinde har mødt og hans temperament er ubeskrivelig fint.

Da han havde været hos os i bare 3 dage, tog jeg ham med i hundesvømmehallen. Jeg har aldrig oplevet at en hund gik ind af døren, lod sig overbruse i bruse kabinen, gik op af rampen kiggede lidt på firkanten med vand i - og så bare sprang i og svømmede. Men det gjorde Paddy. Da han var færdig med at svømme sammen med Indy, startede jeg "hårtørren" som er en stor støvsuger med omvendt effekt den blæser og larmer. Kaldte Paddy hen og blæste ham igennem og han bare stod og blev blæst igennem. Ingen panik over noget som helst.

På tur i lufthavnen gik han ind og ud og på glasdøre, dørrondeller, rulletrapper, rullebånd, ind og ud blandt mange mennesker - rundt langs den udvendige platform med fly der landede og lettede og startede motor, tæt på ham, han var totalt cool.

I hans omgang med andre hunde er han rolig og fattet, han forlader selskabet med det samme hvis nogen knurre eller spiller op, der er intet han hellere vil undgå end konflikter.

Han er virkelig en fin rolle model for labrador. At han så er helt fantastisk at gå på jagt med, og utroligt veltrænet af Birgitta ja det er en ekstra fornøjelse.

Som avls han er han sød og venlig og rolig i sin omgang med tæverne, en sød gentleman der altid giver plads og han spørger pænt om lov. Når han får lov så sidder han der i første forsøg. Jo han er en ganske unik hanhund, så naturligvis må vi holde en hvalp eller to efter ham. Hans stamtavle er super fin til vores tæver og vi elskede hans far Bedgebrook Exalibur, en utrolig fin og pæn hanhund, med et lige så unikt temperament, som Paddy's.

Vi glæder os til mange flere skønne timer med denne skønne hund og glæder os til han skal føres lidt på prøver i foråret. Hvis han holder til at blive trænet og ført på lidt WT og lidt prøver i RJK så tror jeg han bliver klar til A-prøverne i 2016.

Tak sødeste Birgitta for at betro os denne helt unikke dreng!

søndag den 15. november 2015

De gode oplevelser er dem der giver energi.

I denne uge har jeg langsomt rejst mig fra sygelejet og er begyndt at virke igen. Stadig på penicillin men dog noget mere frisk end jeg længer har kunnet huske. I går var jeg på opsamling, i gode venners selskab og det var så dejligt at komme lidt ud og mærke den friske luft og se hundene arbejde med stor energi.

Ketchup er SÅ suveræn at have med. Hun slægter i den grad sin mor på som en fantastisk vildt finder, men hun er noget mere samarbejdsvillig og let at dirigerer med på jagterne og det nyder jeg meget. Indy har været med et par gange nu. Han er stone steady og sidder roligt og betragter. Han har hentet sin første levende fugl, noget som har taget ham lidt tid at lærer. Hvis de løb så var han ikke sikker på at de så skulle apporteres. Unghundens usikkerhed på det ukendte. Nu er han super dygtig til at hente markerede fugle, men mangler stadig en masse erfaring i efterapporteringen og i at kunne holde kontakten på en dirigering når der er så mange distraktioner og stress på under jagten.

Men det skal nok komme - han har altid været lidt sen til det hele og jeg er ved at være vant til at spotte hans usikkerhed og hjælpe ham på vej. Han er en skøn hund at arbejde med og han er så sød og nem at lære nyt, så jeg glæder mig til den kommende sæson hvor åbenklassen står for tur.

I den kommende uge starter jeg arbejde igen. Det bliver skønt at starte træningsholdene op igen og se alle de skønne mennesker der kommer til træning hos mig. Jeg nyder at se deres fremskridt stille og roligt. Det at træne lydighed og apporteringer hen over vinteren er blevet et stort hit for mange. Det er lidt af en øjenåbner at se hundene bliver mere fokuseret og mere samarbejdsvillige nu mere af det kedelige lydighed vi lægger på. Det lønner sig på apporteringstræningen som nu bliver mere præcis og kontrolleret.

Jeg starter dog blidt op og prøver at holde mig lidt fri i nogle weeekender frem så jeg kan slappe lidt af ind imellem.

Der er en del Brown Hunt'ere der har været ude og prøve kræfter med åben A. Kent og Seven har opnået en fin 2.pr., Heidi og Saldo snuppede en flot 1.pr. i første forsøg, bare super flot. Jeanette og Anne fik en på opleveren og fik lært en masse da de var afsted. Åben A er en svær prøver som er helt anderledes end vores B prøver. Ingen ting er forudsigeligt og det press der lægges på hundene er næsten umuligt at træne hvis ikke man har adgang til at komme på opsamling i ny og næ.

Jeg kan varmt anbefale jer at melde jer på de få A/C prøver som nogle regioner holder - for det er virkelig givet godt ud at få lidt erfaring der og en masse vejledning i at gå på netop åben A.

søndag den 8. november 2015

Frisk er nok så stærkt et ord ...

I går fik Helle og Spica igen en fin 1.pr. på A/C prøve. Det er så flot som de to har klaret sig i år og de er et utrolig dejligt match at kigge på når de arbejder ;-)

Vi ønsker tillykke til Helle med endnu et flot resultat. Vi glæder os meget til at følge jer i 2016.

I skrivende stund er jeg indlagt på Horsens Sygehus. Jeg har været syg siden onsdag i forrige uge og i fredags blev jeg indlagt. Mit infektionstal, min temperatur og mit bakterie tal er for højt. Ja alt er for højt lige på nær mig :-)

Jeg reagerer desværre ikke på den medicin jeg får, så lægerne er lidt på barbund. De kan bare se at jeg har en bakterie som p.t. sidder på lungerne og i urinvejene men ikke hvad det er for en bakterie og de kan ikke finde noget medicin der kan få bugt med bakterien. Lige p.t. er jeg i en 3. behandling for det de kalder atypisk bakterie. Forhåbentlig får jeg et bedre svar mandag.

Da jeg har rigtig svært ved at opholde mig på hospitaler - får jeg lov at sove hjemme og være hjemme det meste af tiden. De har nu heller ikke for godt plads til mig så det er nok en win win for alle parter. Det har været et meget bekymrende møde med sundhedsvæsenet eller rettere med akutmodtagelsen på Horsens syghus. Jeg er sikker på de gør deres bedste under de forudsætninger de har men i guder der er langt hjem.

I dag har jeg besøg af Helle, Karl og Lone - som er kommet for at hjælpe Tommy med at plante træer. Hvor er det storsindet af andre at hjælpe os når vi har brug for det. Sødeste Lone kom endda med Suppe til os, ja hvad skal jeg sige andet end at du er enestående søde Lone.

Nu vil jeg sove lidt inden jeg igen skal i medicin drop :-)

Så hvis nogen mangler noget respons på noget så må I tage fat i Tommy, jeg er ikke specielt nærværende.