Top billede

Top billede

tirsdag den 27. februar 2018

Arbejd, arbejde.......

Jeg træner på livet løs med de små fine hvalpe. Jeg er på overarbejde i denne tid - for jeg arbejder fra 7 morgen til 22 aften og er stadig lidt bagud. Det er ikke altid en god fornemmelse og jeg kan mærke stressen i kroppen. Så jeg husker at lægge mig på langs på sofaen en gang om dagen. I går var det bare 20min men det var godt :-)

Det at have 3 hvalpe der skal socialiseres og trænes, er virkelig tidskrævende. Jeg bruger ca. 2 timer om morgenen på at lufte hunde i 3 hold fordi vi p.t. har tæver i løbetid. Så dagen starter med en gå tur med hvalpene. De skal ud og gå hver dag, gerne flere gange om dagen - så deres liv ligner så meget som muligt, et liv i en helt almindelig familie.

Når jeg har gået med hvalpene, bliver de fodret og får noget at tygge på. Så lufter jeg drengene og de skal have en lang tur morgen og eftermiddag - for de er altid lidt tossede, når tæverne er højløbsk og det er de lige nu. Så drengene skal ud og strække benene.

Når de så er færdige og fodret, så er det tævernes tur. En god gå tur med dem og så lidt oprydning i foderrum og hundegårde. I dag var det køkkenet der trængte til en tur - men der er altid et eller andet der skal vaskes og rengøres, når man har mange hunde, som vi har.

Vejret er helt vildt i dag. Det blæser 10m i sek og sneen fyger rundt om ørene på en. Det fryser 6 grader og føles som 20 i min verden, så det er skønt med en hyggestund ved computeren efter 2 timer i det vejr.

Nu er det tid til at træne hvalpene og jeg har tændt op i slyngelstuen for der er koldt over alt og alt for koldt udenfor til at hvalpene kan holde varmen.

I skrivende stund prioriterer jeg min træning med de norske hvalpe. Jeg fokuserer på baljen og på impulskontrol øvelser - så de er stærke på dette. Den ene øvelse indeholder også et hjemkald som jeg egentlig mest bruger til at bevidst gøre hvalpen om sit navn.

I næste uge når tæverne er stoppet med deres løbetid, skal hvalpene skilles ad. Så kommer Timo til at gå sammen med Paddy, Tindra kommer til at gå sammen med Indy og Twitter kommer til at gå sammen med hendes mor, men det er ikke sikkert at det går så længe. Både Ketchup og Paddy er lidt for søde, så hvis Twitter og Timo bliver for stride - så får de Navy og DuDer som makkere istedet, eller de får lov at gå helt alene 😲

Hvalpene skal skilles ad for de tumler alt for voldsomt. De har brug for at sove mere og være mere i ro og det vil de få tid til i selskab med en af de voksne hunde. De vil stadig få lov at få stunde hvor de kan lege sammen - men det bliver ikke den primære aktivitet som det er lige nu.

Men de er godt nok stærke i kroppen alle 3. De bevæger sig utrolig meget og jeg kan mærke at musklerne udvikles og de bliver mere og mere stabile i deres bevægelser.

De høre dagligt lyd CD for at ruste dem på de høje lyde og det har den positive effekt at også Spike bliver lyd påvirket og det kan vi se at han har brug for. Han er lidt følsom på høje lyde, så det er godt til Spike at bo i samme område som hvalpene.

Nu vil jeg skære nogle kødboller op og træne hvalpene. God dag til jer alle der ude.