Top billede

Top billede

fredag den 11. december 2020

Twitters 5. drægtighedsuge....

Der er gået 30 dage fra første parring og der er 33 dage til forventet fødsel.

Fostrene er nu udviklede til små hunde, i miniture størrelse. D

Dag 33

Fostrene er udviklet til små hunde. Fosterne er nu ca. 2,5 cm lange.  Omkring dag 33 lukkes ganen, så efter denne dato kan ganespaltning ikke opstå. 

Tævens bug begynder at blive synligt større. Tævens dievoter og mækekirtler begynder at forbedrede sig på at skulle die. Tævens bug begynder at tage form, så man kan se at hun er drægtig, i takt med at hvalpene vokser. 

Hvalpenes øreflipper og øjenlåg vokser og dækker i slutningen af ugen henholdsvis øregang og øjne. De ydre kønsorganer begynder at forandre sig i retning af han- og hunkønsorganer. I starten af ugen adskilles tæerne helt, og i slutningen af ugen vil kløerne blive dannet. Følehår begynder at vokse ud af de anlæg, der blev dannet ugen før. Tarmsystemet forlader navlestrengen og befinder sig nu i den endelig placering i bughulen. Hos tæven ses en svag rosa farvning af dievorterne, og afhængig af antallet af hvalpe i livmoderen vil bugen tiltage en lille smule i omfang. 
Jeg er sikker på at Twitter drømmer sig tilbage til de gode jagtdage hvor hun kunne storme rundt - lige nu er hun mægtig god til at passe på sig selv og tager tydeligvis moderrollen ind.