Top billede

Top billede

søndag den 6. december 2020

Twitters fjerde drægtighedsuge....

Twitter er nu i sin fjerde uge af drægtigheden og glubende sulten. Jeg er på Riget den kommende uge så kan ikke se hende p.t. men er hjemme igen om en uge og glæder mig til at se hendes små ændringer som bliver tydeligere når jeg ikke har set hende i en uge.

Der er gået 21 dage og der er 41 dage til forventet fødsel.

Gennem de næste to uger vil vigtige organer udvikles.

Twitter tilbydes lødig kost flere gange dagligt - det kan hjælpe på kvalme eller stærk sult fornemmelse.

Foster er 7,5 mm langt nu.

Fostre kan mærkes i de uterine horn omkring dag 28-32, og de kan også ses ved en scanning.
Rygmarv er udviklet og fosterne er begyndt at vise ansigtstræk. Livmoderene vil snart fylde med væske for at beskytte fostrene. De kommende uger vil fostrene være svære at mærke, og se på en evt. scanning. Øjenlåg kan lukkes. klørene dannes, man kan nu tydeligt skelne forben og bagben. Øreflipperne er synlige og øjne bliver også dannet i denne uge.

Fostrene er nu valnød størrelse og det er nu det bedste eller letteste tidspunkt at tælle dem. Fosterhinderne er i dette stadie, ca 2,5 - 3 cm store. 

Øreflippen vokser, så den næsten dækker over anlægget til øregangen. Fem par dievorter med tilhørende mælkekirtler, samt de ydre kønsorganer begynder deres udvikling.

I løbet af denne uge vil fosterets poter begynde at forme det, der senere bliver til trædepuder og tæer. Omkring dag 33 lukker ganen, så efter denne dato kan ganespalte ikke opstå. I det hele taget er den mest risikofyldte tid, hvor kemikalier og andre stoffer kan skade fosteret, nu overstået. Her begynder også dannelsen af tarmsystemet, som på dette stadium endnu befinder sig i navlestrengen. Drægtigheden kan nu ikke længere føles, men ultralydsscanning er den mest anvendelige metode fra nu af og indtil fosteret kan påvises med røntgen billeder.  Tæven vil muligvis først nu vise de første tegn på drægtighed ved en ændret adfærd, men bugen har ændret facon for det trænede øje. 

Twitters foster, er 28 dage gammelt og har en længde på 1,77 cm

Dag 30

Gennem de næste to uger vil de vigtige organer udvikles. Fostrene er nu valnød størrelse og det er nu det bedste eller letteste tidspunkt at tælle dem.  Det er en god idé at tilbyde tæven mad flere gange om dagen, da der bliver mindre plads til mavesækken, resten af drægtigheden.

 Fostrene er nu udviklede til små hunde.

Der kan fra 5. drægtighedsuge,fremkomme klart slim, fra tævens skede. Dette er helt normalt og vil fortætte frem til forventet fødsel. Hos nogle tæver ser man det måske ikke, da tæve er godt til at holde sig ren.