Top billede

Top billede

tirsdag den 26. juli 2016

Vigsø 2016

Endelig blev der tid til en opdatering... :-)

Sikke en fantastisk weekend vi har haft i Vigsø. Må absolut starte med at sige et kæmpe tak til Jeanette og Ove, Helle og Lars for kanon selskab, for fantastisk forplejning, for gode grin og dejlig hundetræning.

Nå men vores tur startede fredag hvor vi satte kursen mod Løkken, hvor Navy er far til 12 virkelig lækre hvalpe hos Marlene og Kim, kennel Pinnmoors.
Det var en helt fantastisk skøn dag, med masser af gode grin og kyssen hvalpe, dejlig mad og altid hyggeligt selskab.

Hvalpene var SÅ fine. Vi har selv haft næsten samme kombination, Ketchup og Navy hvalpe, og jeg syntes virkelig godt om denne kombi. Saga der er helsøster til Ketchup, har i den grad leveret varen. Hvalpene var super harmoniske, trygge og sociale. Fantastisk at se Saga gå roligt rundt mellem de 12 hvalpe, stadig lade dem die hende blot for hyggens skyld, i en alder af 6½ uge. Virkelig dejligt at se Saga i mor rollen - den klæder hende og hun er helt utrolig dygtig til at passe sine hvalpe.

Det var en stor fornøjelse at se det utroligt fine kuld. Virkelig flot prægnings og socialiserings arbejde Kim og Marlene havde lavet - hvalpene var utrolig fine.

Så gik turen videre til Vigsø, hvor Jeanette og Ove havde Parkeret deres bil lidt på tværs så der blev en plads til os, fedt ! Vi landede lidt sent fredag aften men det er jo ALDRIG for sent til Asti og Portvin så vi måtte hygge lidt inden sengen kaldte.

Lørdag morgen stod den på B-prøve med en del Brown Hunt'ere tilmeldt. Vi skulle selv stille i åbenklasse med de to unge hanner Skimmer og Indy. Helle skulle også stille Spica i åbenklasse og i begynderklassen startede de helt unge på bare 14 måneder Nana med Turbo, Per med Tony og så stillede ham den dygtige DCH'er Kurt Laursen med Focus, på 3 år, men som havde debut på prøve i DRK regi.

Vi skulle alle op om formiddagen - så jeg fik ikke set begynder hundene - men Nana og Turbo lavede en fin første præmie. Kurt og Per bøvlede begge med en enkelt tøven på et stykke vildt i søget. Lidt øv fordi kvaliteten på vildtet var elendig - men dog en trøst at de ikke normalt ser problemer med vildt behandlingen - men altid lidt træls at få en 2.pr. på det. Alt andet var super fint og det skal I glæde jer over drenge. Næste gang sidder den i skabet.

I åbenklassen gik Helle og Spica en fuldstændig fejlfri prøve. Det var så imponerende at se de to - der blev ikke sat en pote forkert og det gav naturligvis en flot 1.præmie til Spica, på hendes debut i Åbenklasse.

Tommy og Helle var oppe næsten samtidigt så jeg fik fotograferet lidt på dem begge det var herligt. Tommy og Skimmer gik også en solid prøve - men de lavede også lige en lille gyser, idet at Tommy kom til at sende før han fik tilladelse af dommeren, på dobbelt markeringen. Der var ikke antydningen af knald apportering - Skimmer var helt rolig, det var en dum fører fejl. Heldigvis blev de ikke lastet for denne detalje, men fik en fin 1.pr.

Indy og jeg kom op lige inden frokost. Vi skulle dømmes af Luise Rasmussen og det var en stor fornøjelse. Jeg var af en eller anden årsag virkelig nervøs. Egentlig nok mest fordi jeg kunne mærke at Indy virkelig var hot. Jeg følte at kontrollen med ham hang i en tynd tråd, så jeg var meget koncentreret om at fører ham korrekt.
Han var utrolig fin på alle opgaverne. Han bøvlede en anelse med søget fordi makker hunden blev handlet noget højrøstet, hvilket fik ham til at løbe tom hjem to gange. Klassisk for Indy hvis nogen skælder ud så skal han hjem og læne sig op af mig :-) Han er jo bare en lille dreng ha ha. Men det var let at sende ham igen - så han fik hentet vildt fra alle rækkerne og han gik i høj fart og kom let omkring i søget.
Luise gav os en rigtig fin kritik, hun så fint igennem problemerne i søget, så jeg glædede mig meget over at få en fin 1.præmie i hus. Jeg syntes også vi havde gjort os fortjent til den :-)

Jeg fulgte "de 3 nye piger i klassen" Birgitte Larsen, Lisa Poulsen og Luise Rasmussen, på et par af deres bedømmelser i løbet af dagen. Hvor er DRK heldige at have fået sådan nogle dygtige og smilende piger i dommer staben. Det var virkelig en fornøjelse at blive dømt af dem, alle tre - det blev jeg nemlig på WT'en søndag hvor jeg blev dømt af Lisa og Birgitte i både åben og vinderklasse.
Super gode piger - jeg glæder mig til at blive dømt af dem igen.

Til parolen blev vi glædeligt overrasket !!! Helle og Spica blev Bedste Hund for Luise Rasmussen og Tommy og Skimmer blev Bedste Hund for John Juul - Weeee så var der fest !
Virkelig sejt at Helle og Spica for de blev også bedste hund i Vigsø sidste år i begynderklassen - så det var bare så sejt at de tog den hjem i åbenklassen også.

Lørdag eftermiddag da prøven var færdig - tog vi ud og trænede lidt hund. Vi fik udvidet lidt på åbenklasse opgaverne til Indy, Paddy, Navy og Merlot. Helle lod Spica tage en velfortjent lur og kastede istedet for os andre, men Ove og Lars gjorde klar til aftensmad hjemme på pladsen. Luksus at have så fine muligheder.

Dejlig aftensmad blev indtaget i Kombi Campen hos Ove og Jeanette. En god dag gik på hæld og vi sluttede den i dejligt selskab med skøn mad - uuuuhhhh livet er godt.

Søndag stod den på Working Test og meget varmt vejr.... Både hunde og mennesker var ved at smelte væk så vi badede hundene i en sø der lå langs vejen til de enkelte poster og trods det så var varmen hård ved dem.

Jeg var lige ved at tro at Paddy var syg - men det viste sig at det bare var varmen. Indy derimod var helt utrolig upåvirket. Han slappede helt af imellem posterne og når vi gik ind på en post så fyrede han den af som var det en helt almindelig dag. Han gik kanon fint. Vi sluttede dagen på 90 point, og blev WT4  på vores WT som var nr. 1.
Tommy og Skimmer sluttede som WT6 og Per og lille dygtige Tony på bare 15 måneder gik kanon og sluttede som WT4 i begynderklassen - ret sejt må vi sige. Paddy og jeg bestod lige akkurat - han var ikke vild med varmen og han kæmpede lidt med nogle af opgaverne, og jeg bommede max på den ene opgave. Men igen kom vi igennem ved fælles hjælp og mange scorede nul på en af posterne, så vi var ikke så mange der gennemførte. Så det var nok ret godt trods alt, selvom vi ikke blev placeret.

På den anden WT som var nr. 2 - var Helle og Spica igen urørlige. De satte bare 7 point til på hele dagen, sluttede med 93 point og blev WT1 - sådan ! Sikke en Weekend.


Jeanette og Merlot kæmpede med varmen. Merlot var virkelig belastet af det tryggende og tunge vejr, så de kæmpede sig gennem posterne. Bestod med fine point som rakte til en WT6, SEJT !
I begynderklassen var både Nana og Kurt uheldige. De måtte indkasserer et nul, men var ved godt mod og jeg ved at de kommer igen :-)

Tusinde tak til Dummyshoppen og Hunde og katte fodershop for de fine sponsor præmier - tak til prøveleder og hjælpere der gjorde denne weekend til noget helt særligt :-)