Top billede

Top billede

mandag den 23. maj 2016

Hvilken herlig weekend...

I weekenden havde vi besøg af Trond og Åse fra Norge. Det var en helt speciel weekend. Virkelig god stemning og mange sjove grin. 

Det er altid berigende at møde dygtige hundefører og trænerer. Trond og Åse var ingen undtagelse - de var super velforberedte og arbejdede med fundamentet i træningen som vi syntes er så vigtigt, roen og kontrollen inde omkring hundeføreren.

Det var nærmest A-prøve træning vi blev udsat for. Ikke mange apporteringer men rigtig mange distraktioner at forholde sig til, både som hund og fører. Alt det som er utrolig meget vigtigere end at hente dummyer, fik vi i rigt mål.

Særligt begynderklasse hundene fik masser af lydigheds træning og træning i ro, træning af vendinger, signal givning og ind imellem nogle apporteringer. Selvom jeg toner min træning meget ind på lydigheden, så kunne jeg se at det skal meget længere ned i gear. Der skal kastes en del men hentes få, så hundene ikke får bygget forventninger om at alt der kastes skal hentes af hundene.

Det var fint at se at flere af hundene til sidst lagde sig ned i en erkendelse af at der nok ikke skete noget de skulle deltage i. Og netop når roen var helt der nede så fik de en apportering :-)

Åbenklassen arbejdede også med lydigheden, med signal givningen og poleringen af nogle af de vigtige øvelser. Om søndagen arbejdede vi med 8 hunde i linien og med 6 forskellige apporteringspunkter bygget op over et par opgaver. Også her skulle vi selv ud og hente bolde og dummyer i det høje græs - vi blev efterhånden gode til at markerer :-)

Der blev stresset max i linien ved at kaste markeringerne hen over hovedet på hundene så vi skulle vende i linien flere gange for at hundene kunne nå at markere det der faldt. Spændende opgaver og super fint koncept.

Tak til alle for en utroligt dejlig weekend, for jeres gode humør og åbne sind. Det er altid en fornøjelse når hundefører møder med åbent sind og en god portion humor og det må jeg sige at I gjorde - hvor har vi grinet og haft det sjovt - Tak alle sammen.