Top billede

Top billede

fredag den 2. januar 2015

Godt nytår alle sammen ......

Håber at I alle er kommet godt ind i det nye år og at jeres skønne hunde har taget alt virakken i stiv pote :-) Det er ikke altid at det er så sjovt, at være hund de døgn hvor året skifter, nok specielt for de hunde der bor inde i byerne.

Vi kom rigtig godt ind i det nye år og har nydt den lækreste mad til beredt af le chef, Peter Kristensen. Desserten stod Lene Meisner for og den var bare lækker kan jeg hilse at sige. Vi nåede at få trænet og luftet alle vores hunde om eftermiddagen, og sluttede af med at køre dem trætte i svømmehallen. Så der var ro i hundegårdene, da de hver fik et kødben.

Ved midnats tid kiggede jeg ud til dem, alle lå og sov i eller oven på deres kasser og var helt upåvirket af alt nytårs halløjet. Særlig spændt er vi altid på de unge hunde der oplever nytåret for første gang, men både Skimmer og Indy var helt cool. Herligt at bo på landet hvor virakken trods alt er noget dæmpet, selvom vi syntes det var voldsomt i år.

Som tidligere nævnt, her i Sidste Nyt, havde de en rigtig god jagt i Lunderskov på årets sidste jagt i 2014. Så vi har haft 3 rådyr hængene og en del fugle. Igår valgte vi at slagte rådyrene fordi tiden var der og vi havde fået lidt mere plads i fryseren til kødet. Så nu er der 3 dyr i fryseren, så hvis du mangler et dyr så er de to til salg.

Nytårs aftens dag valgte vi at træne de unge hunde på vildt for første gang. De er nu 11 og 9 måneder gamle og de har ikke rigtig haft vildt i munden, andet end de 2 apporteringer vi har lavet med dem, på varme fasaner efter jagter. Indy har haft muligheden for at hente en reel apportering på jagt, men koldt vildt har de ikke rigtig været præsenteret for.

Vi havde 2 snepper, 4 krikænder og 4 fasan høner i tasken. Snepper og krikænder blev godt gemt i græs totter på et nærsøgs område og fasanerne blev lagt ud som dirigering i et andet området. Alt imens de to drenge sad ude på marken og kiggede noget nysgerrigt på vores gøren og laden.

Nøj, hvor var vi høje efter den træning. De havde fint styr på at blive sendt til to forskellige områder og de bragte vildt fra en kant af, med fine greb og fine afleveringer.

Træningen de seneste mange måneder bar frugt. Vi har været myreflittige med at træne lydighed og virkelig polerer på alt arbejdet inde omkring os. Trænet afleveringerne perfekte med klikkeren, sørget for at alt healwork er perfekt, at der er ro i skud og i andre hundes nærvær. At de kan ALT på en dummy perfekt, også med forstyrrelser. Når så der sættes vildt på, så gør hundene bare som de plejer og der er ingen problemer med vildtbehandling og afleveringer. Love it ! Mange timers træning har givet pote :-)

Marlene havde været hos Lene og teste hvalpe men stødte til træningen da vi skulle igang med de gamle hunde og nøj hvor Saga imponerede os. Marlene lavede en flot lang dirigering diagonalt på vores hegn med distraktion fra Bomberboy på både højre og venster side - men Saga gled straight on ud på dirigeringen. Well done :-) Ketchup bliver bedre for hver dag, der er stadig noget at arbejde med men jeg syntes det går så fint fremad, hun er en skøn hund at træne.

I dag har jeg tiltusket mig en fridag, jeg skulle egentlig have jobbet hele dagen men fik lov at afspadserer så nu skal jeg ud i stormen med hundene - god dag til jer alle der ude :-)