Top billede

Top billede

søndag den 6. september 2015

Norsk Mesterskabshelg og Ferie....

Alt for længe siden jeg har fået opdateret. Ferie uden internet var nu slet ikke så tosset, men bestemt en af årsagerne til at der er gået lidt tid siden sidste opdatering.

Vi har været på en skøn ferie i Norge. Som altid har en del af vores ferie været tilbragt sammen med vores skønne norske hvalpekøber Nina Vik, gode norske venner Ellen og Irene og i år også Anne som vi mødte for første gang men forhåbentligt ikke sidste gang.

Jeanette med Merlot og Helle med Spica var med igen i år og vi havde sådan nogle skønne dage. Det er længe siden at vi har brugt 4 og 6 timer i terrænet med hundetræning  men det klarede vi snildt.

Torsdag trænede vi i et meget smukt skov terræn i Sarpsborg i øs plaskende regnvejr i 4 timer. Når først man er der ude og har det rette tøj på, ja så spiller det ingen trille og vi nød det lækre terræn og fik lavet sådan nogle fine opgaver til alle hundene. Spiste dejlig frokost og så var der ro på både hunde og folk om aftenen.

Vi var rigtig heldige med søde norske Trond og AnneLise, der bød os velkommen i deres flotte terræn om Fredagen, inden mesterskabet hvor vi trænede i 6 timer, stille og roligt med få hunde ude af gangen og god tid til at lave positiv og opbyggende træning til den enkelte hund og hjælpe hinanden. En virkelig skøn dag. Spiste igen en dejlig frokost inden turen gik hjem til hygge og dejlig middag med vores dejlige norske venner.

Lørdag stod den på mesterskab. 287 hunde tilmeldt og trods en del afbud var det en kæmpe prøve. Nok det "kedeligste" mesterskab vi har deltaget på - men det er helt klart antallet af hunde som afgøre at opgaverne bliver så forenklet og kedelige. De fleste af opgaverne i alle 3 klasser foregik på en stubmark eller en græsmark og det er vi som danskere rigtig kede af når vi kommer til smukke norge med de lækreste områder.

Kalnes landbrugsskole var ingen undtagelse - der VAR virkelig fine områder de blev bare ikke brugt til prøve opgaverne - ærgeligt.

Alle vores hunde gik tilfredsstillende prøver. Ketchup var ikke helt frisk - men med lidt hjælp fra Jeanette som altid har ALT med sig fik vi hende til start på elektrolytter og pemikan. Vi aner ikke hvad der var galt med hende men hun virkede noget slatten. Alligevel var hun super lydig og gennemførte 4 poster i vinderklasse med mere end 14 point og et enkelt 20 tal. En enkelt post var lidt for svær for hende og der måtte vi inkasserer et 9 tal og det er der ikke råd til på et mesterskab.

Tommy og Navy havde også en post med 7 point og trods flotte point på flere af de øvrige poster bl.a. 2 x 20 ja så rakte det ikke til noget på mesterskabet.

I åbenklassen brillierede de tre dygtige piger. En norsk åbenklasse er noget sværere end en dansk og i år var absolut ikke nogen undtagelse. De fik præcis samme opgaver som vinderklassen med ganske få justeringer i afstand eller kaster/skyttes placering. Så jeg var ret stolt over at de alle 3 bestod og tilmed alle 3 blev vinderplaceret. Super sejt !!!

Vores to unge drenge gik et vildt flot mesterskab. Indy og jeg lavede 20 20 20 19 7. Jeg syntes han gik en helt kanon prøve og desværre var vi lige lidt uheldige  på post 3, hvor kasteren fik kastet lige godt nok så dummyen kom op på et rapo og landede helt op af stammen på et træ. Den dummy blev rigtig svær for Indy at lokaliserer så vi måtte hjælpes ad og det blev omstændigt.
Tommy og Skimmer var helt suveræne og lavede 20 20 20 20 18. At de kun satte to point til var helt utroligt flot - men niveaet var meget højt - så selv disse flotte point rakte kun til en 5. plads lørdag men sikrede finale pladsen søndag.

Både simifinalen og finalen var utrolig spændende poster og på vildt. Skimmer avancerede til en delt 1. plads og skulle i en spændende matchning med den svenske hund. Desværre måtte de der se sig slået. Skimmer var mentalt træt og gik lidt for kort på markeringen og måtte se sig slået af svensken :-)
Men sikke en flot præstation og det er nu anden gang at Tommy er blevet nr. 2 på det norske unghundemesterskab og det passer ham slet ikke - han kommer jo for at vinde :-) men min søde skat det var SÅ sejt af jer !!!