Top billede

Top billede

lørdag den 27. august 2016

www.nymmo.org

Puppy Party om formiddagen i dag - et af Philippas jobs. To timers undervisning og træning af nye hunde ejere. De var 6 hvalpe i alderen fra 14 uger til 6 måneder. De var super dygtige alle hvalpene og alle skønne hvalpe. Der var 5 labrador og en spaniel. Nogle af labberne var utrolig grimme, men kvikke i hovederne. Ejerne er ikke så forskellige fra danskere, nogle er dygtige og har fornemmelsen for hvalpen fra starten andre skal lære, at det ikke er hvalpen det handler om men dem selv.

Philippa lavede rigtig mange sjove øvelser både de alvorlige gundog opgaver, men også en masse forskellige opgaver som handlede om koordinering og om miljøtræning, så det var et godt sammensat program og meget lærerigt at være en del af.

Pips havede en ene time efter med en 16 måneder gammel labrador som behøvede at få lidt ekstra hunde på som distraktion så Tommy og jeg tog de unge drenge med. Vi lavede en masse teknisk træning, på markeringer, back og stopfløjt, det var fedt jeg elsker at nørde med specielle ting og vi brugte 1½ time på bare at nørde stopfløjt, back og nogle forskellige detaljer på hver enkelt hund.

Om eftermiddagen tog vi til The Estate Rosedale, hvor Philippa apporterer i jagtsæsonen. De havde en hygge dag med lerdue skydning og helstegt pattegris. Det var en hyggelig eftermiddag. Der er ansat 7 gamekeepere til pasning af fasaner og til grouse hunting på the Moor. Et virkelig skønt sted. Så smukt !

I England er der stærke kræfter der arbejder på at forbyde jagt på Grouse. Det er mærkeligt at der i næsten alle lande er modstandere af jagt. Jagt er det mennesker har levet af i mange generationer, men pludselig er det blevet noget vi dårlig tør sige højt af frygt for at blive fordømt.

En meget underlig holdning at nu levende mennesker hellere vil købe en flæskesteg i supermarkedet - fra en gris opdrættet under kummerlige forhold, samtidigt med at man påberåber sig at jagt er uetisk og det er synd for vildtet.

Jeg syntes vi har brug for at bliver mere informative. Vi er nød til at forklare almindelige mennesker hvad det egentlig er der også følger med jagten. Naturplejen, plantning af specielle planter for vildtet, fodring af vildtet, tilpasning af vandhuller, i det hele taget forbedring af biotopen for vildtet. Det at vildtet sikre arbejdspladser, giver lækkert mad på bordet fra dyr der har levet et frit liv, giver smukke naturoplevelser for os der går på jagt og dermed buster vores immunsystem. Jeg kunne nok blive ved og ved at nævne fordele men jeg skal ikke trætte jer - blot appelerer til at I sætter jer ind hvad det er jagten går ud på - hvilke vilkår fugle til jagt opdrættes og udsættes under og hvor store bestande vi taler om på vildt der lever frit.

Vildtet behøver jægerne til at regulerer så der ikke går sygdom i vildtet og til at pleje og bevare naturen så vildtet kan færdes og have gode vilkår, for det er ikke noget andre end jægerne går op i.

I England er "jagten" nu gået ind på de som jagter Grouse. Der er utroligt mange grouse på de kæmpe mæssige hede arealer kendt som The Moor. Det er uanede arealer med hede og lyng, som afgræsses af får og som rummer store kolonier af vilde kaniner og naturligvis Grouse.

Vi støttede indsamlingen af underskrifter og gav et bidrag til kampagnen der arbejder for at bevare jagten på The Moor på netop Grouse.

Hvis I ønsker at se mere til indsamlingen og arbejdet for at bevare jagten på Grous i England så kan I besøge hjemmesiden www.nymmo.org